Med inspiration efter att ha läst boken "Den hemlige kocken" av Mats-Eric Nillson, hittade jag denna intressanta artikel som jag vill dela med mig av till er.
I Hd.se den 6/12-2007 skrev Olof Broddesson följande....
"Ta till exempel och lyft på locket nästa gång du dricker en jordgubbsmilkshake på Burger King, inte kunde du ana att den innehöll amylacetat, amylbutyrat, amylvalerat, anetol, anisylformiat, bensylacetat, bensylisobutyrat, smörsyra, cinnamyl isobutyrat, cinnamylvalerat, konjaksessensolja, diacetyl, dipropylketon, etylacetat, etylmylketon, etylbutyrat, etylcinnamat, etylheptanoat, etylheptylat, etyllaktat, etylmetylfenyglycidat, etylnitrat, etylproprionat, etylvalerat, heliotropin, hyrdoxyfenyl-2-butanon, alfa-ionon, isobutylantranilat, isobutylbutryrat, citron-essensolja, maltol, 4-metylacetofenon, metylantranilat, metylbensoat, metylcinnamat, metylheptinkarbonat, metylnaftylketon, metylsalicylat, mintessensolja, neroliessensolja, nerolin, nerylisobutyrat, violrotssmör, fenetylalkohol, rosenvattenrometer, gamma-undekalakton, vanillin och lösningsmedel. Men hoppsan, var tog jordgubbarna vägen? De finns inte, ovanstående ämnen är enbart till för att simulera jordgubbssmaken."
Läs hela artikeln här>>
1 kommentar:
ÖRK! Varför detta krångel när man bara kan ta några jordgubbar och lite mjölk och mixa på 2 min??!!
Skicka en kommentar