5 juli 2008

Enkel plockmat för en varm sommarkväll

Ugnsgrillad sötpotatis med grönsaker & tzatziki
(2 portioner)
Sätt ugnen på 225 grader.
Tvätta en stor sötpotatis, dela den på längden till två bitar, jämna till dem så att de kan stå stadigt genom att skära bort en tunn skiva undertill på var del.
Låt dem ångkoka i ca 5-10 minuter. Lägg över dem till en ugnsäker plåt och pensla ovansidan med olivolja, vitlök och persilja som rörts ihop under koktiden. (Tips: Pröva även att smaksätta med lite färsk riven parmesanost)
Grilla i ugnen i ca 10-15 minuter. När dom är mjuka inuti och fått färg ovanpå, ta ut dem och strö över lite havssalt.
Servera med hemma gjord tzatziki tillsammans med 4 morötter och 1 gurka skurna i stavar. 1 skål med haricot verts och 1 skål med räkor.

Recept på Tzatziki: Blöt en kökshandduk i kallt vatten, täck en stor sil med den och placera över en stor skål. Häll i 1 liter naturell yoghurt och stå och droppa av sig i kylen ca 2 timmar.
Häll över den avdroppade yoghurten i en skål och blanda med 4 pressade vitlöksklyftor, lite salt, peppar och citronpeppar. Strimla 1 gurka och blanda ned i yoghurten. Låt stå i kylen minst en timme så att smaken hinner sätta sig.

Gott att dricka till denna rätt: Summer moment - teddy hall, Chenin Blanc 2007.



Fler läckra recept hittar du på http://www.yourwellnessguide.se/ / Hälsoköket

Inga kommentarer: