Bra boktips för köket!
DEN HEMLIGE KOCKEN - Det okända fusket med maten på din tallrik, av Mats-Eric Nilsson, 2007 Ordfront. I denna bok ger författaren en beskrivning av alla E-nummer och andra svåruttalade ord som står i innehållsförteckningen på den mat vi köper. Läsaren får ett svar på vad vi egentligen stoppar i oss och vad alla märkliga kemiska ämnen gör i maten. En super bra handbok som även inkluderar en praktisk inköpsguide på 64 livsmedel, en säsongsguide till 66 färska grönsaker, frukter och bär, en sverigeguide till 100 genuina matproducenter över hela landet och en E-nummerguide till samtliga 316 tillåtna livsmedelstillsatser.
-Visste du tex att vanillin, som används bla för att förhöja vaniljsmaken i glassar, konditoriprodukter och drycker av något högre kvallitet, utvinns av rötskadad granved?
-Har du någon gång funderat på varför en glass som tex Carte dÒr och GB Glace Gammeldags vanilj behöver smaksättas med aromämnen om glassen redan är smaksatt med äkta vanilj?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar