23 september 2008

Har försurningen drabbat dig också?

I flera decennier har vi hört talas om hur allvarlig försurningen är i vår miljö. Det gäller också för människans inre miljö, vår mage och vårt tarmsystem. Man kan säga att i magen gryr dagen. Är inte magen i balans fungerar vi inte särskilt bra.

Fakta om syra-basbalans
pH-värdet är ett mått på hur sur eller basisk en lösning är. Det mäts på en skala från 0-14, där 7 anses neutralt. Är lösningen över 7 är den basisk medan den är sur om den ligger under 7. Kroppen strävar mot att balansera pH-värdet. Det handlar om pH-värdet i kroppsvätskor och vävnader. I magsäcken är det normalt väldigt surt, runt pH 1,7, medan det i tunntarmen bör vara neutralt till svagt basiskt.
De flesta människor som har en obalans ligger på ett pH-värde under 7. Det gör att kroppen lånar viktiga mineraler som kalcium och magnesium ur våra muskler och skelett för att skapa en balans igen. I sin tur kan det leda till en hel del problem som hjärt/kärlsjukdommar, viktuppgång och diabetes, för tidigt åldrande, kronisk trötthet, matsmältningsbesvär, njursten och osteoporos, för att bara nämna några.

Dagens kosthållning
En kosthållning med mycket kött, ägg och mejeriprodukter, vitt mjöl, socker, kaffe, läsk och öl, men även sådana konstgjorda sötningsämnen som aspartam ger ett lågt pH-värde, liksom många moderna läkemedel.

För att balansera syra överskottet behövs förutom en större andel basisk föda även ett tillskott av basbildande mineraler. På grund av jordens ökande försurning får vi inte längre tillräckligt mängd enbart genom kosten. Grönsaker som förr var rika på tex magnesium och kalcium, har inte längre samma rika innehåll. Att enbart genom kosten äta sig basisk är i dag mycket svårt.

När man tittar på hur den nyttiga grönsaken Aloe Vera fungerar har man sett att den hjälpt till att återställa balansen i kroppen - bra för alla med sura magar alltså!
Förutom balansen hjälper Aloe Vera även till med rening av gamla slaggprodukter i tarmkanalen vilket gör det lättare för kroppen att sedan ta upp näring från maten.

Pröva du också! Pröva drick Aloe Vera i tre månader - Du har inget att förlora.
Det värsta som kan hända dig är att du får
X-tra näring i 3 månader. Skulle du mot förmodan inte vara nöjd efter 90 dagar får du pengarna tillbaka.

För mer information besök www.alohaliving.se
Eller kontakta mig direkt på avb@alohaliving.se