30 juni 2008

Vem ska orka köra längst - Du eller din bil?

Då vårdkörerna blir allt längre och sjukvården i allmänhet blir allt sämre i detta land är det hög tid att vi var och en börjar ta ansvar över vår egen hälsa.

Vi lever i en materialistisk värld där det är vanligare och högre prioritet att serva sin bil och hålla den skinande ren både utvändigt som invändigt.

Men ärligt - vad eller vem ska egentligen orka med den längsta sträckan.

När bilen är slutkörd går den att ersättas med en ny. Men du kommer aldrig, aldrig någonsin att kunna gå in på ica och köpa dig en ny kropp för att du kört slut på den.

Din bil håller längre och mår bäst när den servas och körs regelbundet
- detta gäller även din kropp!

  • Serva och rör på din kropp regelbundet
  • Ge den det rätta bränslet den behöver
  • Storstäda den även inuti emellanåt

- Hur svårt kan det va?

29 juni 2008

Ge din kropp semester i sommar

Ge även din kropp semester i sommar och pröva Dr Gillians avgiftningskur för en dag.

Ta semester från all den vanliga vardagsmaten och ät mer av de nyttiga livsmedel som renar organen och underlättar för toxinerna att komma ut ur kroppen. Du kommer känna dig piggare med mer energi.

(Avgiftningsdagen är beräknad utifrån att du stiger upp kl 7.00, flytta bara fram tiderna efter behov så de passar din livsstil).

07.00 Drick ett glas varmt vatten med en 1/2 pressad citron, det ger dig en mjukstart på dagen och det går direkt ned i tarmarna och hjälper till att driva ut rester från föregående dag.

07.30 Ett stort glas med välfiltrerat ljummet vatten och 2 tsk organiskt linfrö.

08.00 Rumstempererad vattenmelon, ät tills du blir mätt.

09.30 Ört te (Nässelte, maskros, salvia eller enchinaceate)

10.00 Frossa i dig av dina sommar favoriter; jorgubbar, hallon, krusbär, persikor eller äpplen.

12.30 Gurk & sellerisoppa;
Använd grönsakspressen till en juice på 3 gurkor och 2 selleristjälkar. Tillsätt 2 kvistar färsk mynta blad, 1 stor kvist persilja och 1/4 finhackad purjolök och kör till en jämn soppa i mixern.

14.00 Ört te (Nässelte, maskros, salvia eller enchinaceate)

14.30 Använd juicepressen och gör en vegetarisk avgiftningsjuice på 2 gurkor och 4 selleristjälkar, 1 stor kvist färsk basilika och 1 cm skalad ingefärsrot.

15.00 Ört te (Nässelte, maskros, salvia eller enchinaceate)

15.30 En näve pumpakärnor som tilltugg.

16.00 Vegetarisk smoothie på avokado och morötter; Pressa 6 morötter och 1 äpple i juicepressen. Tillsätt 1 mjuk avokado, 10 basilikablad och några droppar färsk citron och blanda tillen härlig smoothie i mixern.

17.30 Råkostsallad med råa groddar och frön, välj dina favoriter.

18.30 Kaliumsoppa; Fyll en stor kastrull med ca 1,8 liter vatten. Tillsätt följande skivade grönsaker; 2 stora potatisar, 2 morötter, 2 rödbetor, 4 selleristjälkar med bladen kvar, 1 stor knippe persilja, 1/2 kålrot och ytterst lite cayennepeppar och ekologisk grönsaksbuljong utan några tillsatsämnen. Låt sjuda på låg värme under lock i ca 2 timmar. Sila grönsakerna genom ett durkslag och drick bara soppan.

19.30 En kopp med varmt citronvatten

20.15 Torrborstning av huden och mineralbad; Fyll badkaret med vatten och tillsätt 2 tsk linfröolja, 2 tsk aloe vera, 1 tsk flytande mineraler och kiseloxid(silika) och några droppar virak och myrra olja. Varför detta lyxiga badvatten tänker du kanske nu, men huden är det största och mest absorberade organ din kropp har. Under din avgiftningsdag är det sunt att låta kroppen ta till sig dessa välgörande näringsämnerna även utifrån.

21.00 Skär 2 selleristjälkar i mindre bitar som tilltugg innan du lägger dig, vilket du bör göra senast halv elva eller tidigare denna dagen.

Tips!
Att tänka på under utrensningsdagen:
  1. Drick mycket vatten.
  2. Undvik allt onyttigt som till exempel; alkohol, kaffe, svart te, bröd, cigaretter, mejeriprodukter, socker, animaliska proteiner.
  3. Läkandekrisen; Det är inte helt ovanligt att en del kan drabbas av känslomässiga reaktioner när de går igenom en djup rening.
  4. Avgiftningsmassage; Rör fingrarna medsols runt levern i ungefär 5 minuter både på morgonen och kvällen. Det gynnar den renande processen och skönt för levern.

28 juni 2008

Skor för din hälsa

Njut av långa härliga promenader under din semester

Har du aldrig prövat ett par MBT - skor tidigare så rekomenderar jag dig att göra det nu.

Första gången jag kom i kontakt med MBT-skor var på en hälsomässa. Jag hade lånat ett par MBT-sandaler för att känna hur de kändes och stod och gungade lite försiktigt fram och tillbaka i dem. Efter 5 minuter drabbades jag av en väldigt konstig och förvirrande känsla av att jag skulle ha satt på mig en stödstrumpa på det vänstra benet, men bara på det och inte på det högra benet. Då jag pinsamt tittade ned på mina fötter för att försäkra mig om att jag inte hade gjort det av misstag, slog det mig att det bara var min blodcirkulation som satts igång i mitt trötta ben. Om detta påverkade min kropp efter endast 5 minuter tänk då vad ett par MBT -skor kan göra under en längre promenad. Hm, något att investera i.

Fakta: MBT -skor hjälper dig att träna upp dina muskler och förbättra din hållning naturligt.
Människans kropp är skapad för att röra sig på ojämna och varierande underlag i naturen och inte hårda platta golv som vi vanligtvis går och står på. I vår moderna livsstil så får inte våra muskler de impulser de behöver för att kunna göra ett riktigt arbete och vårt naturliga gång- och rörelsemönster påverkas negativt och som följd leder detta, i sin tur, ofta till belastnings- och förslitningsskador och smärtor.

Vill du läsa mer>>

Lacksköldlusen - godare än den ser ut

Lurad på konfekten

Köpte naturgodis inför lördagskvällen att smaska på. Efter att jag nyligen inskaffat en E-guide slog jag nyfiket upp vad mitt naturgodis innehöll.
E 904 är ett ytbehandlingsmedel som används till bland annat godis, kaffebönor, nötter, äpplen, persikor, citrusfrukter. Det riktiga namnet är "Shellack" och används även i olika lacker som möbelpolityr, smältlack, sigillack. Äldre grammofonskivor bestod av shellack.

Men vad är då egentligen Shellack?

Shellack är ett ämne(kallats harts) som erhålls från olika träd genom inverkan av den Indiska Lacksköldlusen. Hartsen är en produkt av lusens ämnesomsättning.

Källor för den "icke känslige" som vill läsa mer;
Susning.nu/E904
Om Transparent ytbehandling

24 juni 2008

Friskt & fruktigt sommar is-te

Ett riktigt gott is-te får du med hjälp av Wild Berry Organic Tea från Clipper.


Organic Wild Berry Tea får en djup röd färg när du tillagar det och har en underbart naturlig fruktig smak av vilda bär och frukter.

Ingredienser: Hibiskus, honungsbuske, lakritsrot, ananas, citron, blåbär.

Tillagning: Koka upp 0,75 liter vatten och låt värmen sjunka till 60 grader, häll över 1 påse Organic Wild Berry Tea som sedan får stå och kylas ned över natten. (Tips för en snabbare nedkylning; använd mindre mängd varmt vatten och fyll upp med isbitar efter några minuter).

Clipper Fairtrade and Organic Tea>>

21 juni 2008

Mjuka & fina sommarfötter

Mjuka & fina sommarfötter snabbt & enkelt.
Äntligen är sommaren här och man kan springa omkring med bara fötter i sina lätta sommar sandaletter.
Hm...eller kanske inte alla känner sådan glädje över det, när det är dags att kliva ur sina instängda arbets skor. Men lugn bara - här får du det perfekta tipset hur du snabbt och enkelt får mjuka och fina sommarfötter som du kan vara stolt över att visa upp. Följ bara mina enkla råd nedan.

Bästa resultatet får du om du gör denna fotbehandling strax före sänggåendet, då får krämerna tid att verka och fötterna vila under natten.
Ta fram fotbaljan, fyll den med varmt vatten och droppa i lite tvål baserad på Aloe vera. Själv använder jag alltid en tvål som heter Aloe Liquid Soap från ett amerikanskt företag. Torrskrubba fötterna genom att massera dem några minuter med en mjukgörande scrub baserad på Aloe vera och jojoba tillsammans med en klick Aloe Liquid Soap och några droppar vatten vid behov. Vila sedan fötterna i fotbadet ca 15 minuter medan du själv avnjuter en kopp rogivande ört te.

Ta upp en fot i taget och fila den noga med en fotfil. När båda fötterna är filade avsköljda och torkade - smörj in dem med en rejäl klick av både Aloe Heat Lotion ( en djupgående massagekräm baserad på Aloe Vera) och en Propolis kräm även den baserad på Aloe Vera.

Sitt kvar och vila medan du låter krämerna sjunka in i huden.

Sov gott och vakna med nya pigga fötter redo för att hoppa i dina sommar sandaletter.

18 juni 2008

Naturliga oljor för kropp & själ

Regndropps terapi - för kropp & själ.

Idag unnade jag mig 2 timmars behandling av regndroppsterapi - för det var jag värd.

Regndroppsterapi är en form av aromterapi ,då man med hjälp av kraftfulla naturliga oljor, som droppas på fötter och ryggmuskler och sedan masseras in i kroppen, hjälper kroppens förmåga att ta upp syre och näring till cellerna. Lite yrsel och huvudvärk har jag fått stå ut med under eftermiddagen . Detta som biverkning av att kroppen varit i obalans, efter att jag utsatt min kropp med både för lite sömn och för lite näring men för mycket onyttigt under den sista tiden. Nu kommer dessa fantastiska örter att fortsätta verka i min kropp under de närmsta två veckorna.

Fick även med mig hem de tre oljor som jag beställde vid mitt förra besök.
  • Joy - en lyxig exotisk aromolja med en uppiggande och fräsch doft som skapar energi och tillför glädje och harmoni till hjärtat och själen. Vid använding av Joy utstrålar man en förförisk och oemotståndlig doft som inspirerar till romantik. Vid obalans kan Joy kännas uppiggande.
  • Immu Power -är en kraftfullt verkande blanding av terapeutiska aroma oljor som tillför en effektiv och naturlig support för din kropp att motstå förkylningar och andra influensor. Forskningsrapport>>
  • Awaken - är en inspirerande kombination av flera olika aromiska oljblandningar som skapar en inre uppmärksamhet och uppvaknande. Bättre förståelse och självkänsla, första steget att klara framgångsrika och önskvärda förändringar. Denna blanding sägs kunna hjälpa dig uppnå dina högsta potential.

16 juni 2008

19 Super frukter - för en bättre hälsa

Tänk dig en härlig fruktjuice gjord på naturens 19 mest hälsosammaste bär och frukter - kan det bli bättre?

Acai, camu camu, päron, tranbär, kiwi, blåbär, passionsfrukt, acerola körsbär, vit grape, lychee, aprikos, granatäpple, varjbär, vindruvor, banan, nashi päron, aronia bär, plommon m.m


Mona·Vie™

Moder jords egen hälso cocktail rik på naturliga antioxidanter.

Har just nu fått möjligheten att njuta av denna gudomliga dryck i ett par dagar sedan jag fick en prov flaska från ett par bekanta nyligen hemkomna från USA.

Vi får testa och se om jag märker några förbättringar på min hälsa. Fortsättning följer...

13 juni 2008

Boktips - för en bättre hälsa

Bra boktips för köket!

DEN HEMLIGE KOCKEN - Det okända fusket med maten på din tallrik, av Mats-Eric Nilsson, 2007 Ordfront. I denna bok ger författaren en beskrivning av alla E-nummer och andra svåruttalade ord som står i innehållsförteckningen på den mat vi köper. Läsaren får ett svar på vad vi egentligen stoppar i oss och vad alla märkliga kemiska ämnen gör i maten. En super bra handbok som även inkluderar en praktisk inköpsguide på 64 livsmedel, en säsongsguide till 66 färska grönsaker, frukter och bär, en sverigeguide till 100 genuina matproducenter över hela landet och en E-nummerguide till samtliga 316 tillåtna livsmedelstillsatser.


-Visste du tex att vanillin, som används bla för att förhöja vaniljsmaken i glassar, konditoriprodukter och drycker av något högre kvallitet, utvinns av rötskadad granved?

-Har du någon gång funderat på varför en glass som tex Carte dÒr och GB Glace Gammeldags vanilj behöver smaksättas med aromämnen om glassen redan är smaksatt med äkta vanilj?

Farligt med antioxidanter?

Är du en av dem som blivit skrämd av media att antioxidanter skulle vara farliga?

Just nu bedriver tydligen läkemedelsindustrin en hetskampanj mot kosttillskott på bred front.
De vänder sig till allmänheten med skrämselpropaganda den ena efter den andra. Samtidigt kämpar apoteket på med sin marknadsföring av deras produkter.

Men antioxidanter är livsviktigt!
"Utan ett bra antioxidativt försvar skulle vi inte kunna överleva i vår syrerika miljö. Man kan modernt säga att det motsvarar en bils rostskydd – det antioxidativa försvaret kan hejda syrets skadeverkningar" Sa Magnus Nylander, näringsforskare knuten till Karolinska Institutet i Stockholm, i en intervju av Aftonbladet redan 15 maj 1999.

Nyligen uttalade sig ett par experter i "Allt om läkemedel"om hur värdelösa kosttillskott var. Sanna Ehdin var den enda som talade om dess fördelar för hälsan… "Men det räcker visst inte längre med sluggern "man kissar ut dem de är verkningslösa" utan nu dör man av dem istället…Det är så obegåvat!", skriver hon i sin artikel "Hets mot kosttillskott" på sin hemsida.
Läs mer här>>

Jag gillar Anne Li Thors inlägg som berör detta ämnet, på sin blog den 18 april 2008. Hon skriver; "Det är naturligtvis som det brukar vara när man skriver om risker med naturliga preparat; man låter folk ta abnormt stora doser i en studie och sedan -hoppsan, de blev sjuka! Därav kan man dra slutsatsen att det var farligt. Vad är INTE farligt i alltför stora doser? Prova att ta några olika läkemedel i alldeles för hög dos och se vad som händer; vips så kan blir man dödligt sjuk!" Läs forts.>>

Ljuvliga sommar dofter

Vad vore sommaren utan dess ljuvligt blomstrande dofter?



Min egen favorit är Be Delicious Eau De Parfym. Med dess underbart fräscha doft kan man fortsätta njuta av en härlig sommar doft året runt.

Något för Eva kanske när hon vill fresta Adam - för vem kan motstå detta äpplet?

En bra webshop för parfymer m.m för både kvinnor och män, är http://www.strawberrynet.com/
Dom har bra priser men var beredd på att betala tullavgift när du hämtar dina produkter på posten. Det lönar sig dock ändå om du beställer mer än två parfymer samtidigt eller fler.

Be Delicious Eau De Parfum Spray - DKNY - StrawberryNET.com

11 juni 2008

Evenemangskalendern

Vill du veta vilka sport och fritidsaktiviteter som händer just nu i ditt område? Letar du efter nästa hälsomässa, danskurs eller vill du boka in en hälsoresa?

Evenemangskalendern håller dig uppdaterad - för din hälsas skull.

Läs mer här>>

3 Viktiga Feng Shui - verktyg


Feng shui betyder vind och vatten. Det är en 3000-årig kinesisk lära som går ut på att inreda enligt naturens egna krafter. Tanken är att harmoni i hemmet skapas genom att efterlikna naturens former och färger. En grundregel är att låta chi, energikraften, ständigt flöda fritt i hemmet. Chi är en universell kraft, en energi som finns i rörelse omkring oss i all material, och även inom oss människor. Felplacerade möbler och inredningsdetaljer stjäl energi och det gäller att istället få det som finns i hemmet att fungera i harmoni.

Fengshuiliving är en samlad plats på nätet med tips, informtion, kurser och återförsäljare som arbetar med feng shui.

Lär dig mer om de 3 viktiga feng shui - verktygen

1. De fem elementen
2. Yin och Yang
3. Baguan

Du får några av de bästa feng shui-tipsen, lär dig enkelt att hitta kraftpositionerna i ditt hem och att inreda ditt hem personligt. Kanske vill du förändra ditt liv med mer kärlek, framgång eller att bli mer hälsosamt.

Läs mer>>

De läskiga vitaminrövarna

Många olika faktorer, ämnen och läkemedel i vår vardag kan rubba näringsbalansen i kroppen. Antingen minskar absorptionen och metabolismen av näringsämnena, eller så ökar utsöndringen av dem. Här är exempel på några vitamin- och mineralrövare och vad de förbrukar:

Fysisk och psykisk stress;
Tömmer våra kroppar på B-vitaminer, krom, kalcium och magnesium. Försiktiga uppskattningar pekar på att vi fördubblar vårt behov av vitaminer när vi är stressade.
Kaffe; Kalcium, magnesium mfl mineraler
Alkohol; B1, B2, B3, B6, B12, folsyra, C, magnesium, zink, fettsyror
P-piller; B1, B2, B6, B12, folsyra
Rökning; C-vitamin
Antibiotika; slår ut de snälla bakterierna i magen, ökar bla behovet av B-vitaminer
Magkatarrsmedecin; förändrar tarmens PH-värde, vilket har stark påverkan på tillgängligheten på näringsämnen Magnecyl, treo mfl C, K, folsyra och järn.
Kolestrolsänkande Questran; reducerar upptag av A, D, E, K B12 och järn
Vätskedrivande(Loop-diuretika); kalium och magnesium
Laxermedel; Minskar tarmens upptag, dessutom minskar halten av kalium och vitamin D och orsakar låga kalciumvärden
Diabetes; B12
Blodtrycksänkande; B6
Kramplösande; D, folsyra mfl.

Så, vad ska vi göra?
Kan vi inte undvika näringsrövarna bör vi kompensera dem. En bra grund för alla - friska och dem som vill bli - är att dricka aloe vera-juice/gel, eftersom vi då får 75 näringsämnen i perfekt balans. Aloe veran kan heller inte överdoseras, eftersom den är en grönsak - inte ett koncentrat av olika vitaminer. Vet man dessutom att man lider brist av specifika vitaminer går det fint att lägga till dem. Upptaget av dem fungerar bättre, när man dricker aloe vera!

Hur gammal vill du bli?

Hörde en intressant berättelse idag.

Den handlade om en man som arbetare med läkande örter och oljor. Hans stora intresse av naturens egna läkande resurser fick honom att börja resa och utforska byar runt om i världen för att besöka de älsta människorna här på jorden. Han ville veta vad som gjorde att de kunde bli så gamla som de blev.

Vid ett tillfälle besökte han en liten by uppe i bergen i sydamerika där 20 av by invänarna var över 100 år gamla. Efter hans hemresa dröjde det inte länge innan han bestämde sig för att återvända till denna by. Han var just tvungen att forska mer i deras höga ålder. Vad som skillde deras liv från de mer civiliserade stadsmänniskor åt var först och främst livsstilen, miljön och vad de åt och inte åt. Välfärds sjukdomar som tex diabetes var totalt främmande namn för dem.

När denne mannen återkom till byn efter denne korta tid bemöttes han av ett chock besked.

Endast två män av alla de 20 människor som var över 100 år gamla var vid liv.

Han frågade dem då "- vad som hade hänt".

Den ena svarade bekymrat "- vaccinationsbilen kom...vi två var de ända som inte gick ned dit".

Skrämmande - men sant!

Regndroppsbehandling

Åh, idag provad jag något som jag varmt vill rekomendera till alla mina nära och kära.

Det kallas för Regndroppsbehandling och är en skön behandling med 9 olika väldoftande rena oljor med terapeutisk styrka. Först masseras oljorna in på fötterna med hjälp av vitaflexrörelser. Terapeuten för in oljorna längs fotkammen med fingertopparna som skapar elektriska impulser till olika reflexpunkter i kroppen. Man börjar med Oregano, Timjan, Basilika, Vintergröna, Cypress, Mejram, pepparmint och avslutar med två ljuvligt doftande blandoljor. Varje olja har sin egen uppgift för att stärka kroppen.

Därefter masseras oljorna in längs ryggraden och ryggmuskulaturen med olika rörelser för att uppnå maximal effekt. Man får sedan vila några minuter med en värmande handduk på ryggen för att oljorna ska kunna arbeta på bästa sätt. Det tar ca 20 minuter för en olja att nå alla celler i kroppen, så innan du är klar med behandlingen så har alla oljor också hunnit ut till hela kroppen.

Som avslutning ges en behaglig ben- och nacksträckning samt en skön ansiktsmassage.
Utrensningar kan förekomma ibland och det är därför bra att dricka extra mycket vatten de kommande dagarna. Oljorna fortsätter att arbeta i kroppen i minst en vecka efter behandlingen. Oljornas höga kvalité är resultatet av en unik och ytterst varsam teknik. Detta innebär att egenskaperna och beståndsdelarna från växterna som bl a innehåller aminosyror, antioxidanter och syre bevaras optimalt. Några av oljornas dokumenterade effekter är: hämmande på virus, bakterier och svamp, cellandningsbefrämjande, nybildande av cellvävnader och bättre utsöndring av giftämnen ur kroppen. Längs med ryggraden kan det bildas olika ”fickor” där slagg och olika gifter samlas. Behandlingen och oljorna gynnar till att frigöra dessa. Dessutom jobbar oljorna även på känslomässig nivå, och gynnar både en kroppslig och själslig balans.

Behandlingen tar ca 2 tim och man mår fantastiskt bra och avstressad efteråt.

Kvinnan som erbjuder denna behandling heter Inga-Maj SaileEnergi & Harmoni i Limhamn. Just nu erbjuder hon dig som kund att prova på regndroppsbehandling för endast 700:-, (vilket är priset för endast oljorna).
Läs mer på hennes hemsida Energi & Harmoni >>

Fengshui - stenar & symboler



Vill du förgylla ditt hem med symboler som ger dig mer energi......

Läs mer om feng shui>>


Kristallrummet erbjuder dig ett brett urval av feng shui produkter. Smycken, kristaller, ädelstenar och mineraler, prismor, rökelser och mycket mer...




De har hyfsade priser och en bra service.





Besök Kristallrummet här>>

Te för din kropp & själ

Ta hand om dig själv genom att välja örtte som är speciellt framtagit för dina olika hälsobehov. Yogi Tea har blivit mina favoriter.



De har te för alla olika tillfällen och som ger olika effekter på kroppen. Något som är mer energigivande och ett annat som är mer rogivande före sängen.

Läs mer på deras hemsida om de olika sorterna, deras verkan och hitta deras återförsäljare.
Yogi Tea – Healthy Organic Teas

Musik för relaxing & meditation

Ordna en trevlig spa dag hemma hos dig själv tillsammans med din väninnor.

Här en länk med harmonisk och rogivande toner.


SHOUTcast - HOME

10 juni 2008

Resor för kropp & själ

Resa kan vara väldigt sunt för både kroppen, själen och ditt totala välbefinnande. Själv har jag som mål att besöka en ny plats och kultur minst en gång om året. För mig har mina resor betytt otroligt mycket, det har även varit en resa i mitt inre. Just nu känns det som en hel evighet sedan jag var ute och reste.Jag längtar att få komma iväg igen. Önskar få åka till Jamaica, Cuba och Mexico nästa vinter och samtidigt passa på att lära mig Spanska.

Vill du också ut och resa? Här är några bra länktips.

Temaresor>>

Äventyrsresor>>

Hälsoresor>>

Spa resor>>

Resguiden.se erbjuder dig ett stort urval av dessa. Du har även möjlighet att chatta med andra medlemmar för att få höra deras tips och rekomendationer på resor.

Besök min medlemsida>>

Ekologiska råvaror direkt till dörren

Äntligen!

Nu kan du få jordens bästa ekologiska råvaror direkt till din dörr. Tack vare Årstiderna.

De tar en trälåda, fyller den med säsongens färska ekologiska råvaror, lägger med några välsmakande recept och levererar den direkt hem till din dörr.
Du väljer själv hur ofta du vill ha leverans, t ex varje eller varannan vecka.
Fisken är inte certifierad ekologisk, men är färsk och vildfångad.

Besök deras hemsida här>>

Tips från Hälsoköket

Vill du ha tips och ideér på hälsosammare mat?

Hälsoköket erbjuder dig flera olika tips på lätta och enkla menyer. Du hittar ständigt nya och spännande recept under kategorierna frukost, luncher, mellanmål, middagar och smått & gott.

Här hittar du läckra och hälsosamma sommar drinkar att bjuda dina gäster på.
Tips på härlig och glad matlagnings musik. Mat ska lagas med kärlek - du blir vad du äter!

Dessutom får du en praktisk introduktion med 4 enkla steg till ett hälsosammare kök.

Du hittar också tips och recept på olika Juicer och Smoothies.

Besök hälsoköket nu>>

Kravkorgen - ett ekologiskt val

Vill du handla ekologiska och kravmärkta produkter?
Vill du dessutom få dem levererade direkt hem till din dörr?

Då är "Kravkorgen.se" lösningen för dig.

De kan erbjuda dig flera enkla och prisvärda alternativ.
Läs mer om deras fantastiska erbjudanden på kravkorgen.se

9 juni 2008

THE LAW OF OPPERTUNITY

Oppertunity is always there
- it just wait for discovery.
Some people dream of oppertunity,
others stay awake and take it."

Kom i form inför sommaren!

Mitt absolut bästa och hälsosammaste tips är att följa Gillian Mc Keiths - "7 dagars meny".
Börja gärna med en dags utrensningskur som hon också beskriver med lätta recept att följa i sin bok "Du är vad du äter" -små förändringar - stor skillnad.

Och glöm inte att röra på dig - minst 1 timmes motion var dag!

Våra kroppar är INTE skapta för att sitta stilla.

Allergi - vill du bli kvitt besvären?

Är du trött på dina allergibsvär som tex mot katt eller mat och vill bli av med dem en gång för alla?
Då kan jag varmt rekomendera dig att kontakta Allergimottagningen Bicom i Malmö. Där gick jag själv för ett år sedan och blev äntligen av med min katt allergi.
Läs mer på deras hemsida http://www.bicom.se/BERT00.HTM

Vacker inför sommaren

Maria Ljung
Bio Sculpture Salongen

Personlig stylist, make up artist & nagelterapeut

Erbjuder bl.a hjälp med stil och färgrådgivning, lär dig lägga den perfekta make upen, håruppsättningar, vackra naglar m.m

Läs mer här>>

Meny för hela veckan

Läckra menyförslag för hela veckan...
Recept för frukostar, enkla mellanmål och smoothies, luncher och middagar.

Läs mer på Hälso köket>>

Hur mår du egentligen?

Det kunde antagligen vara bättre. Stress och slarviga matvanor sätter sig i kroppen.
Men nu hjälper det kanske inte ens att äta ”sunt och varierat”. Flera studier visar att maten innehåller mycket mindre näring än för 50 år sedan.

För de flesta av oss rusar livet förbi så fort att vi inte hinner stanna upp och känna efter. Förrän det nästan är för sent. Vi utsätts för yttre och inre påfrestningar som dränerar oss på energi och näring. Vi stressar dagligen och slarvar med maten fast vi vet vad vi borde äta. Men skräpmaten idag ger bristsymptom i morgon. Vi får hudproblem, allergier, sömnstörningar och stressmage och blir mottagliga för infektioner. Vi tappar energi och har ingen ork kvar efter jobbet. Till råga på allt avslöjar ny forskning att näringsinnehållet i maten har försämrats. Flera brittiska och amerikanska studier visar att frukt och grönsaker innehåller mycket mindre vitaminer och mineraler än för 50 år sedan.

Resultaten visar på en betydande förlust av mineraler i varje undergrupp av livsmedel som undersökts”, säger den brittiske forskaren David Thomas (SvD 20/5-06), och konstaterar att man i dag måste äta fyra morötter för att få i sig lika mycket magnesium som en morot gav 1940. Orsakerna är intensivodling, utarmade jordar, hårt driven förädling och långa transporter. Oroväckande nog blir det allt svårare att förbättra hälsan genom ändrade matvanor.

Det är här aloe veran kommer in. Släkt med vitlöken och sparrisen är aloe veran världens kanske nyttigaste grönsak. Helt oförädlad – plantan har sett likadan ut i tusentals år – växer den på näringsrika jordar som odlas ekologiskt och börjar skördas först när den har samlat sol och näring under lång tid. Genom sitt snillrika kärlsystem har aloe veran en unik förmåga att ta upp och lagra näringsämnen. Då växten skördas innehåller den ett par hundra olika verksamma ämnen, varav fler än 75 olika näringsämnen i perfekt balans. Och genom kallstabilisering samma dag bevaras all näring i den färska plantan.

När vi dricker aloe vera-juicen/gelen fyller vi alltså på med mängder av oförstörda vitaminer och mineraler. Men dessutom får vi något ännu viktigare – möjligheten att absorbera dem. Dagens kost och livsstil är ingen hit för tarmsystemet. Vi får i oss mycket skräp som ger beläggningar längs tarmväggarna, vilket hindrar tarmluddet från att effektivt suga upp näring. Men aloe veran innehåller naturliga tvålämnen, saponiner, som skonsamt löser upp och avlägsnar slaggprodukterna. Med renade tarmar får vi lättare att ta upp näringen, både den som finns i aloe veran och den som finns kvar i maten. Dessutom hjälper enzymerna i aloe veran matsmältningen på traven och magen kommer i balans. Med bättre nedbrytning av födan och mer näring tillgänglig för kroppens livsprocesser får vi ny kraft och energi. Ett litet glas (30 ml) morgon och kväll räcker för att börja ett hälsosammare liv.

Därför ska du dricka aloe vera!

Läs mer om hälsa och aloe vera>>

Hälsomässa

Läs mer på www.halsomassa.com